Aktiviteetteja ja palveluja lähialueella

Vilkaharjun luontopolku

Vilkaharjun luontopolun lähtöpaikka on 2 km:n päässä. Luontopolku esittelee alueen komeaa harjuluontoa, sen eläimistöä ja kasvistoa, geologiaa ja historiaa. Luontopolun varrella on yksi Suomen suurimpia siirtolohkareita. Polku on kaksiosainen ja toisella niistä on laavu, jossa voit nauttia retkieväät. Poluilla on opastauluja. Lisää tietoa poluista on ns. lähtötaululla, joka sijaitsee Hopeasaareen lähtevän tienhaaran kohdalla parkkiaukiolla.

Ainutlaatuinen harjuluonto

Vilkaharju on maisemallisesti, geologisesti ja metsäluonnoltaan merkittävä harjualue Saimaan vesistöjen reunustamana. Luonnonsuojelualueena se on ollut vuodesta 1978.Vilkaharjun luonnossa on helppo patikoida, retkeillä sekä talvisin hiihtää tai liikkua lumikengillä. Vilkaharju on yksi Saimaa Geopark -kohteista.

Kalastus

Saimaan vesistö antaa mahtavat mahdollisuudet kaikenlaiseen kalastukseen.

Onkiminen ja pilkkiminen ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia, niihin et tarvitse lupaa.

Viehekalastukseen yhdellä vavalla 18-64 -vuotiaan tulee suorittaa kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksun voit suorittaa netissä osoitteessa eraluvat.fi.

Viehekalastukseen useammalla vavalla (uistelu) tarvitset Sulkavan viehekalastusalueen luvan. Lupia myyvät Sulkavan Verkko ja Paita, Kioski Alanten Helmi ja Lohilahden Neste.

Melonta

Juvan ja Sulkavan välinen Oravareitti on perhemelontaan sopiva kanoottireitti. Reitin pituuus on noin 57 km. Huvilalla on myös kanootti.

Soutu

Sulkava on kuuluisa soutupitäjä. Mökin varustukseen kuuluvalla soutuveneellä voi tehdä retkiä lähialueelle. Voit myös tilata kirkkoveneen huvilalle ja nauttia koko porukan veneretkistä.

Frisbeegolf

Sulkavan keskustassa (etäisyys 6,5 km) liikuntahallin ympäristössä on ilmainen Frisbeegolf-rata. Kiekkoja voi vuokrata Sulkavan kirjastosta, osoite Etelätuvantie 1.

Laskettelu

Laskettelukeskus  Ruunarinne  Savonlinnassa (35 km).
Hasamäki (30 km)

Hiihto

Sulkavalla on hyvin hoidettu latuverkosto, johon voit tutustua täällä. Myös jäälle tehdään latuja mahdollisuuksien mukaan.